Ημερίδα Ενημέρωσης για το LIFE GrIn στον Δήμο Αμαρουσίου

Απο Homeotech Co. Δημοσιεύτηκε πριν 5 χρόνια

Με επιτυχία διεξήχθη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου η 1η ημερίδα πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE με τίτλο «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων» (GrIn LIFE17 GIC/GR/000029), την Παρασκευή 01-03-2019.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος για το αστικό πράσινο στο Δήμο Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια,  χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Γεώργιος  Πρωτόπαπας εκ μέρους του Εθνικού Εστιακού Σημείου LIFE, αναλύοντας τις διαστάσεις του Προγράμματος LIFE, γενικότερα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αττική, ενώ επεσήμανε τη σημασία αυτού του προγράμματος για τον αστικό ιστό. Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης η Γενική Διευθύντρια της Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Ειρήνη Πιτταρά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από Υπηρεσιακούς Παράγοντες, Ερευνητές και Επιστημονικούς συνεργάτες για το αστικό πράσινο και την  προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή με έμφαση στην ορθολογική διαχείριση, διατήρηση και προστασία του αστικού πρασίνου και της βιοποικιλότητάς του καθώς και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όλες οι εισηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες, υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, ενώ έγιναν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις, στις οποίες οι ομιλητές, αλλά και τα στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου απάντησαν, καταγράφοντας παράλληλα και τις προτάσεις του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματος