Ημερίδα Ενημέρωσης για το LIFE GrIn στον Δήμο Ηρακλείου

Απο Homeotech Co. Δημοσιεύτηκε πριν 2 χρόνια

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων» (GrIn LIFE17 GIC/GR/000029) πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης (15/3/2019) στο Πειραματικό Θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε το θέμα των πράσινων υποδομών και ο ρόλος τους στα αστικά κέντρα, με στόχο την βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων, ενώ έγινε ειδική αναφορά στο Ηράκλειο καθώς και στο Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου που είναι αρωγός στην στρατηγική του Δήμου ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου του Δήμου Nίκος Φακουρέλης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση και προστασία της αστικής βλάστησης και της βιοπικοιλότητας, στη Δασοκομία Πόλεων και το ρόλο της αειφορικής διαχείρισης του αστικού πρασίνου. Εκτενώς αναπτύχθηκε το θέμα της χρήσης αυτόχθονων φυτικών ειδών στο αστικό πράσινο.

Όλες οι εισηγήσεις ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, έγιναν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις, στις οποίες οι ομιλητές, αλλά και τα στελέχη του Δήμου Ηρακλείου απάντησαν, καταγράφοντας παράλληλα και τις προτάσεις του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματος: